4 правила от живота на Илон Мъск

134
4 правила от живота на Илон Мъск

Знаете ли кое хранене пропуска?

Успехите на Илон Мъск действително впечатляват. Основателят на компанията Tesla Motors представи на пазара революционни модели електромобили. Той се занимава още с редица други разработки. Да не забравяме космическата промишленост!

Мъск е основател и водещ инженер на SpaceX, компания, която е специализирана в производството на междупланетарни летателни апарати.

Предприемачът се отличава с няколко необичайни навика. Споделяме ви кои са те:

График на срещите и телефонни разговори
Мъск е доста организиран човек. Това е нормално за собственик на толкова голяма компания. Той предпочита да не хаби времето си за дреболии. Например предпочита да общува с хора по електронната поща или чрез текстови съобщения. Не посвещава ценни минути за телефонни разговори.

На своите семинари разказва за ползите от съня. При това не спи повече от 6 часа на денонощие. Графикът му за деня е разчертан до минутата.

Хранене
Илон Мъск пропуска най-важното хранене – закуската. Признава, че е твърде зает сутрин. Ако реши да закусва нещо, то отдава предпочитание на леката и бърза храна – омлет и кафе.

Лична хигиена
За нея Мъск винаги намира време. Става дума конкретно за душа. В едно интервю разказва, че личната хигиена за него е много важна. Между закуската и вземането на душ предпочита второто.

Здраве

Предприемачът отделя особено внимание на пълноценния сън и т.нар. режим на работа, при който се изпълняват няколко задачи едновременно. Доброто самочувствие и стегната фигура са ключови за него. Въпреки плътния си график, намира време да тренира по 10 часа на седмица.Добави коментар