4 полезни приложения на канелата

87
4 полезни приложения на канелата

Неприятна миризма от килима?

Канелата е подправка, чийто аромат се асоциира с горещ чай, ябълков пай, десерти и, разбира се, зимните празници. Може да се каже, че е една от най-любимите съставки в кулинарията. Знаете ли, че може да я използвате и извън кухнята?

Ваничка за крака

Канелата притежава антибактериални свойства, което я прави отлично средство за профилактика срещу гъбичните инфекции по стъпалата. Ако често краката ви се потят, пробвайте да ги потопите във вана с канела. За целта кипнете 10 пръчици канела в литър вода. Когато водата се охлади, накиснете стъпалата за 20 минути.

Освежете мебелите и килимите
Ако имате домашни животни, то може от време на време да обработвате килимите с помощта на канела на прах. Тя моментална неутрализира неприятните миризми. Смесете малко канела със сода, посипете килима с получената смес. След 5-7 минути минете прахосмукачка.

Избавете се от гаденето
Благодарение на антиоксидантните си свойства канелата често се използва като естествено средство за справяне с усещането за гадене и подуване. Рецептата е проста. Пригответе настойка, 1 канелена пръчка на чаша вода. Кипнете сместа, варете я 10 минути. След като се охлади, отпивайте по малко от напитката.

Преборване на апетита за сладко

Канелата регулира нивото на кръвната захар. Поради това диетолози препоръчват да я направим чест гост в менюто си.
Добави коментар