4 игри, с които ще накарате децата да мият зъбите си

518
4 игри, с които ще накарате децата да мият зъбите си

Миенето на зъбите обикновено се асоциира с нещо скучно и досадно и малко деца го правят с удоволствие

Миенето на зъбите обикновено се асоциира с нещо скучно и досадно и малко деца го правят с удоволствие. Минутите, които трябва да отделят сутрин и вечер са свързани с мрънкане, недоволство и опит да бъде отложено. Малките не осъзнават, че миенето означава здраве и по – малко посещения на зъболекаря, затова трябва да ги стимулираме и да се опитаме да им покажем и забавната страна.

Как ли? Ето няколко идеи.

Миене с музика – сложете радио в банята и пуснете любима песен на децата. Целта е да се забавляват докато се мият. Когато усилите радиото, те трябва да търкат, когато намалите – могат да спрат. Редувайте по – бързи и по - бавни ритми и ще видите как скоро те ще започнат да чакат тези мигове с нетърпение.

Кой има най-блестящите зъби? О, да - никога не подценявайте конкуренцията между децата. Те ще търкат усилено, за да покажат, че имат по – бели и блестящи зъби. А за победителя помислете за награда (нещо малко и символично).

Зъбки – музикални инструменти. Нека децата си представят, че зъбките им са музикален инструмент! Можете да играете на "група за четка за зъби" и те да свирят на китара (нагоре – надолу) или да са барабани за задните зъбчета.

С таймер. Сложете таймер и започнете състезание. Вие сте съдията и трябва да решите кое дете си е измило по – добре зъбите, търкало е по – старателно и задълбочено. Ще видите колко усилия може да положат, за да са победители.Добави коментар