4 болести, с които може да се справите с движение

109
4 болести, с които може да се справите с движение

Не мислете много, излезте на разходка в обедната почивка!

Обездвиженият начин на живот нанася щети върху здравето на човека. Дори повече, отколкото тютюнопушенето и консумацията на алкохол. До този извод стигат учени от цял свят.

Ако по-рано се смяташе, че редовните спортни занимания помагат да се неутрализира вредата от продължителното седене, то последни изследвания сочат, че негативните последствия от заседяването се натрупват.

Единственият начин да запазите здравето си е като в течение на деня правите неголеми почивки, през които се занимавате с гимнастика. Кратка разходка в обедната почивка, 5 минути клякания и наклони, няколко напада, подскока и т.н.

Болести, които грозят хората, които седят по цял ден

Диабет
Изследване, публикувано в списанието Diabetologia, показа, че колкото по-малко време прекарваме в седене, толкова по-нисък е рискът от диабет. Според авторите на изследването, това е по-ефективна стратегия от редовните физически упражнение.

Болести на кръвоносните съдове и сърцето
Изследване, проведено от австралийски специалисти, в което са взели участие над 63 000 души на възраст 45-65 години, показа, че хората, които седят по 4 часа или по-малко на ден, двойно по-рядко заболяват от хипертония, болести на сърцето и кръвоносните съдове.

Рак
Ако седите по 6 и повече часа на ден, шансовете да умрете от рак да дебелото черво нарастват с 36%.

Бъбречни заболявания
Жените, които седят по-малко от 3 часа на ден, са с 30% по-малко предразположени към развиване на болест на бъбреците, сравнено с дамите, които по 8 часа са зад бюрото. При мъжете този показател е 15. Добави коментар