3 знака, че трябва да спрете работа, ако чакате бебе

1633
3 знака, че трябва да спрете работа, ако чакате бебе

Ако очаквате бебе, кой е правилният момент

Много жени, които очакват бебе остават на работа до последно, дори и след като дойде задължителният болничен от 40 дни преди термина. Причините – чувстват се добре, финансова сигурност или просто не искат да късат така рязко със стария си начин на живот.

Все пак това са последните дни, в които сте сама и в които няма да имате ангажименти с малкия човек, който ще се появи. Затова е важно да почивате, да събирате сили и да се подготвите психически и физически за голяма промяна, която ви предстои.

Ако и вие сте от работещите до последни жени, вижте три знака, че е време да спрете. За ваше  добро и най-вече за това на вашето дете.

1. В средата на деня губите стимул. Безсънните нощи оказват влияние върху ежедневните ви задължения, правят ви мудни, раздразнителни или да забравяте. Плюс това, се хващате, че все повече неглижирате нещата у дома и подготовката за посрещане на бебето. 

2. Седенето и стоенето са неудобни. Болки в гърба, подути крака и глезени или трудно поемане на дъх са признаци, че се нуждаете от повече време да лежите, особено ако вашата работа изисква да сте на крак по – дълго.

3. Имате симптоми на преждевременно раждане. Болки по – ниско в кръста, спазми или зацапване означава, че се нуждаете от незабавно медицински преглед. Ако вашият лекар ви препоръча да лежите повече, вземете болничен и напуснете работа. Добави коментар