3 забележителности в Патая, които са идеални за семейства с деца

68
3 забележителности в Патая, които са идеални за семейства с деца

Приковаващ вниманието на туристите с безкрайната си пясъчна ивица, която на места достига дължина от над 20 километра, Патая е един от най-забележителните курорти на Тайланд

Приковаващ вниманието на туристите с безкрайната си пясъчна ивица, която на места достига дължина от над 20 километра, Патая е един от най-забележителните курорти на Тайланд.

Разположен в красив залив на източното крайбрежие на страната, той се намира на около 120 км от столицата Банкок. 

Статистиката сочи, че това е първият морски курорт на Тайланд, често наричан "кралицата на курортите в Азия". 

Освен това Патая е мястото в Страната на усмивките с най-много и разнообразни атракции, събрани на едно място.

Тя е рай за любителите на плажа и гмуркането, за страстните почитатели на купона, както и за семействата с деца. Именно за последните са изключително подходящи следващите три атракции:

Ramayana Water Park Pattaya

Това е най-големият воден атракционен парк в Тайланд, на трето място в Азия и на 19 място в света. 

Построен върху останките на отдавна забравен древен град, той предлага не само преживявания, изпълнени с адреналин, но и плаващ пазар, и впечатляваща природа. 

На разположение на посетителите са 21 водни пързалки, включително някои от най-дългите и най-големите в света, както и четири, които няма да откриете в нито един друг воден парк в Тайланд.

Khao Kheow Open Zoo

Това е най-голямата открита зоологическа градина в Тайланд. Предлага близки срещи с повече от 8 000 животни от 300 различни вида в рамките на открития сафари парк.

Разделена е на четири тематични зони, които посетителите обикалят с голф колички. Предлага се възможност да нахраните различни животни, като жираф, лъв, слон и други. В зоопарка свободно се разхождат маймуни, които също упорито просят и дори крадат храна.

Underwater World Pattaya

Аквариумът в Патая ще ви топопи дълбоко под водата, в света на океанските обитатели. Той е разделен на няколко зони, а най-вълнуващ за децата е прозрачният му 105-метров тунел, който предлага 180-градусова гледка към морските същества, сред които скатове и акули.

Underwater World Pattaya разполага с най-голямата колекция от медузи в Тайланд. Дълбоководното приключение няма да е пълно, ако не нахраните рибите и костенурките собственоръчно. 

Къде да отседнете?

Ако търсите хотел в Патая, екипът на Profit.bg препоръчва Siam Bayshore Resort & Spa. Разположен на най-популярната улица в курорта, сред екзотични градини и на метри от плажа, той предлага лукс, съчетан успешно с удобство и уют.Добави коментар