3 типични грешки в грижата за детските зъби

117
3 типични грешки в грижата за детските зъби

Кога да започнем редовното миене?

Здравето на детските зъби се залага още в утробата на майката. Това впоследствие не отменя необходимостта от поддържане на хигиената на устната кухина от раждането на детето нататък. Оказва се, че някои родители не знаят тънкостите на правилното чистене на зъбите.

Кои са най-честите грешки?

1/ Отлага се грижата за зъбите за по-късно
Повечето родители смятат, че първото зъбче не е повод за купуване на четка за зъби. Това е разпространена грешка. Някои просто не знаят, че е време да започне редовното чистене. Паста за зъби също е важно да се използва от момента на първото поникване на зъбче.

2/ Нередовно чистене на зъбите

Когато детето стане малко по-голямо, повечето родители не следят редовността на почистването на зъбите. А знаем, че децата не са кой знае колко отговорни, когато става дума за хигиена. Те не разбират колко важно е зъбите и устната кухина да са почистени.

3/ Не е купена удачната паста за зъби

Родителите трябва да подхождат внимателно към избора на детска паста. Последната трябва да е предназначена именно за деца и съответната им възраст. Не бива в състава й да има едри абразиви, например калциев карбонат. Съдържанието на флуор трябва да е минимално.
Добави коментар