3 съвета за успешно зачеване

993
3 съвета за успешно зачеване

Как прекарвате свободното си време?

Според мнозина тайната на зачеването се крие в поддържането на добро здраве, хармоничните отношения в двойката и позитивната настройка. Следващите 3 съвета ще ви помогнат да заченете.

1/ Пълноценно хранене

Ключово е здравето на мъже. Той трябва да се храни редовно и да приема достатъчно протеини, витамини и микроелементи, за да бъде качествена спермата.

Препоръчва се и бъдещата майка, и бъдещият баща да се откажат от цигарите и алкохола, от пушените храни, лютите и твърде солени продукти.

Желателно е още да се отдаде предпочитание на растителната храна, богата на витамини и други полезни вещества. Уверете се, че консумирате достатъчно плодове и зеленчуци, ядки, мед, извара, кълнове и др.

2/ Настройте се положително

Често проблемът със зачеването на дете възниква вследствие на лошото емоционално състояние на съпрузите. Поради това трябва да обърнете внимание на настроението си, да контролирате своите мисли и емоции, да живеете осъзнато и позитивно.

Избирайте да прекарвате свободното време, отдадени на позитивни мисли – въоръжете се с комедии, заобиколете се от хора, които може да ви помогнат, а не да ви натоварват. Ходете на театър, излизайте повече сред природата.Веселете се и се обичайте.

3/ Продължавайте да опитвате

Ако от известно време не можете да заченете, това не означава, че трябва да се отказвате.Добави коментар