3 начина да преборите умората

45
3 начина да преборите умората

Добавете към режима си витаминен комплекс с цинк, селен, магнезий и витамини В, А, Е и аскорбинова киселина

Умората застига всеки в един момент. Ако имате още задачи за отмятане, а не усещате сили или пък настроение за действие, предприемете няколко стъпки за справяне със ситуацията.

С тези ефикасни начини за отстраняване на симптомите на умората денят ви ще бъде източник на удовлетворение!

Режим на хранене

Всички сме чували, че е необходимо редовно да ядем, а менюто трябва да е балансирано. Малцина обаче имат волята да спазват стриктно този съвет. За да повишите нивото на силите си, не забравяйте да приемате храни с високо съдържание на желязо – черен дроб, каша, кисели ябълки, нар, гъби, магданоз и ръжен хляб. Добавете към режима си витаминен комплекс с цинк, селен, магнезий и витамини В, А, Е и аскорбинова киселина.

Водни процедури

Нека ви бъде навик да взимате контрастен душ. В продължение на 3-4 минути стойте под струя вода с масажен ефект. Преди сън е препоръчително да си вземете гореща вана или душ. Те ще ви отпуснат.

Гимнастика

Не се претоварвайте със сложни упражнения. Това още повече ще ви избори. Сложете си таймер или пък будилник. На всеки половин час правете малка почивка от по 2-3 минути. През този кратък отрязък от време направете някое елементарно упражнение. Полезни са упражненията за шията. Именно там са разположени кръвоносните съдове, които захранват с кръв главния мозък и отговарят за чувството за умора.
Добави коментар