3 експресни маски при суха кожа

89
3 експресни маски при суха кожа

Особено през лятото може да усетите кожата си по-опъната, лющеща се и раздразнена

Всяка жена понякога попада в ситуации, когато трябва да положи допълнителни грижи за кожата си. Сухата кожа е един от проблемите, с които може да се сблъска. За да избегнете дискомфорта, с който е свързана тя, може да пуснете в действие ефикасни експресни маски. Те лесно се приготвят у дома.

Маска със сметана

Тази маска приятно овлажнява кожата, подхранва я с полезни микроелементи и я избавя от сухота. За да я приготвите, трябва да използвате сметана. Също така имате нужда от жълтъка на едно яйца. Смесете го с 1 чаена лъжица сметана.

Получената смес внимателно разбъркайте. Нанесете я върху почистени лице и шия. Останете с маската 15 минути. След това измийте с хладка вода.

Маска с извара

Ако страдате от лющеща се кожа и искате да придадете на лицето си по-здрав вид, то тази маска е за вас.

Необходими са ви 2 супени лъжици мека извара, 1 супена лъжица мляко. Добре смесете двете съставки. Наложете върху лицето и постойте така 25 минути. След това изплакнете с топла вода.

Маска с банан

Тази маска осигурява на кожата подхранване и овлажняване. Елиминира дискомфорта и ви прави по-млади на вид. За целта имате нужда от един узрял банан. Направете го на бюде. Добавете 1 чаена лъжица зехтин и 1 яйчен жълтък. Добре разбъркайте. След това нанесете маската върху предварително почистена кожа. Оставете я да действа 20 минути.

Козметици препоръчват да използвате тази маска вечерно време за оптимален резултат.Коментари

Коментар: 2
Перезвоните

Перезвоните пожалуйста по телефону 8 (499) 322-46-85

Коментар: 1
Перезвоните

Перезвоните пожалуйста по телефону 8 (499) 322-46-85 Евгения.


  • 1

Добави коментар