3 домашни маски за косата

156
3 домашни маски за косата

Престанете да четете етикетите на продуктите в магазина, създайте нещо полезно у дома

Домашните маски за коса са не по-малко ефективни от тези, които се продават в търговската мрежа. Днешният подбор изисква наличието на прости съставки, а не екзотични. Готови ли сте да ги изпробвате?

Маска за подхранване на косата

За приготвянето й имате нужда от банани – недоузрели, уврели и дори презрели. Извадете меката вътрешност. Тя е богата на витамини от група В, цинк, калий и други микроелементи. Бананите интензивно подхранват сухата коса, предпазват я от чупене и опадане. Освен това минимизират вредата от използването на боя.

Почистете от кората 1-2 банана. Направете ги на пюре. Добавете 2 супени лъжици зехтин и 1 супена лъжица течен мед. Разбъркайте внимателно. Нанесете върху кожата на главата и по дължината на косата. Оставете да престои 30 минути. След това измийте с шампоан.

Детоксикираща маска

Проблемните коси – сухи или мазни, бързо реагират и на най-дребните промени в ежедневната грижа. Препоръчваме употребата на глина. Тя извлича замърсяването, абсорбира кожната мазнина и остатъците от продукти за стилизиране на косата. Освен това възстановява повредените части от кутикулите.

Използвайте 100 грама бяла глина. Разтворете я в топла вода, като трябва да постигнете консистенция на гъста сметана. Добавете 1 супена лъжица ябълков оцет. Нанесете получената смес върху навлажнена коса. Оставете да престои 10-15 минути. Изплакнете косата си с топла вода.

Овлажняваща маска за коса

Сухата и безжизнена коса може да развали настроението ви по всяко време. За да се избавите от проблема, използвайте следната маска:

Смесете 5-6 супени лъжици гел или пресен сок от алео с 1 супена лъжица зехтин. Втрийте сместа в корените на косата и  по дължината й. Оставете маската да действа 30-40 минути. Измийте добре с шампоан.
Добави коментар