11 признака, че ще бъдете добър баща

206
11 признака, че ще бъдете добър баща

Имате съмнения?

Раждането на дете може да провокира серия промени в отношенията в двойката. Променя се и самият живот. Дори най-грижовният и внимателен към жена си мъж може да се окаже безразличен и груб баща. Как да разберете дали ще бъдете добър баща?

1/ Изпълнявате домакински задължения
Не е нужно да ви се казва два пъти, за да се заемете с миенето на чиниите. Обичате чистотата и реда. Готов сте по собствена инициатива да отмятате домакински задължения. Това говори, че и смяната на пелената на бебето няма да е кой знае какво предизвикателство за вас.

2/ Изход от ситуацията
Ако умеете да излизате от критични ситуации – например изгубили сте се в гората, загубили сте нещо важно, но сте готови да откриете бързо решение – то бебето няма да е кой знае каква грижа. Бързо ще слагате лепенка на наранено коляно, ще давате мъдри съвети, когато е необходимо.

3/ Хумор
Ако обичате да се шегувате и да се смеете, не възприемате всичко твърде насериозно, то няма да ви е сложно да намерите общ език с малкото дете.

4/ Полезни навици
Ако умеете и пирон да забиете, и конец в игла да вденете, то вие разполагате с полезни навици, които да предадете на детето. Така ще го научите на самостоятелност.

5/ Домашен любимец
Ако сте имали куче например или пък имате в момента, вие вече знаете какво означава да сте отговорни за живо същество. Наученото до този момент ще ви е от полза и в грижата за бебето.

6/ Грижовност
Нямате нищо против да се грижите за някого? Предстои ви да сменяте пелени, да разсейвате заплакалото бебе с дрънкулка и някоя песничка, нямате против да се събуждате нощем, за да проверявате температурата на мъника?

7/ Чувство за справедливост
Ако умеете да работите в екип, винаги сте готов да защитите партньорката си и да бъдете деликатен в моментите, когато греши, то вие определено знаете как да бъдете добър баща. Умеете да слушате, да съпреживявате, да успокоявате и т.н.

8/ Самостоятелност
Ако сте свикнали сами да завършвате започнатите задачи, дори умеете да готвите пържени яйца, то няма защо да ви плаши едно бебе. Вие сте изградили умение да бъдете самостоятелен.9/ Хоби
Увлечени сте по нещо? Значи ще може да научите детето какво е истинска любов към определен спорт например. Както и уважение към чуждия труд.

10/ Голямо сърце
Не сте егоист? Не плачете на романтичен филм? Но не ви пречи да кажете на любимата, че я обичате. Храните котетата навън и защитавате по-слабите? Вие имате голямо сърце.

11/ Искате дете
Четете литература по въпроса, разпитвате с по въпросче близки, които вече имат деца? Гледате обучителни видеа? Ще бъдете добър баща.
Добави коментар