11 причини средните деца да са най-добрите

1436
11 причини средните деца да са най-добрите

Те са винаги печеливши

Не позволявайте на по-възрастните или по-младите си братя и сестри да ви заблудят: когато става въпрос за това, кое по ред дете сте, в средата е най-добре. Защо ли? Ето няколко причини.

1. Ти получаваш и от двете по нещо.

Ти си малката сестра, която следва по – голямото дете и сестрата, която е закрилник на бебето. След това, когато пораснеш, имаш двама най-добри приятели, един, който те дърпа нагоре и другият, който те държи млад.

2. Дават ти напътствия.

Ако сте в трудна ситуация може да се доверите на по – големия си брат или сестра. Когато те напуснат къщата след време, знаете че няма да останете само, а с вас ще бъдат и по – малките, на които също може да разчитате.

 

3. Получават повече

Често се случва средното дете да може да се промъкне незабелязано между братята и сестрите си. Родителите обикновено да заети с грижите по най- малкото или с неволите по най-голямото, което дава известна свобода.

4. Получаването на по-малко внимание всъщност ги прави по-силни.

Да бъдеш средно дете може да изглежда зле, защото не винаги получаваш същото внимание от родителите, както може би по-големите или малките. Това всъщност си има и своите плюсове, защото ви прави по – силни.

5. Те стават експерти в компромиса.

Пътят към хармония (известна още като родителска любов) е компромис и сътрудничество. Ако искате да преместите планините, да натрупате инерция, да добавите малко радост към вашето семейство, проект, стартъп или живот, намерете средно дете. Те са вечни оптимисти. И те знаят, че това, че са господстващи и разочароващи, те правят компромиси, но взимат и решения, което важно, за да стигнат много далеч.

6. Те могат да откраднат дрехите от няколко гардероба.

Да имаш по – голяма или по – големи сестри е предимство, защото може да взимате дрехите й. с по – малките не стои така въпросът, но  в момента, в който възрастовата разлика вече няма значение за размера на гардероба, имате възможност да взимате и от по –малките.

7. Те са експерти във всичко

Да имаш по – голям брат или сестра те стимулира – да ги догониш в карането на колело, в определени игри, в постигане на резултати. Същевременно трябва да се грижиш и за по – малките – да ги учиш, храниш, помагаш. А това те прави добър в много области. Добави коментар