11 навика и правила за деца, които искате да преуспеят

216
11 навика и правила за деца, които искате да преуспеят

Полезните неща се учат от ранна възраст

Американският журналист и писател Томас Корли пет години е изучавал детството, навиците, стандартните сценарии на поведение на 233 състоятелни хора, които сами са успели да натрупат огромни състояния, както и живота на 128 души, живеещи в нищета.

Като резултат Корли успява да разбере какво са правили родителите на бъдещите милионери, за да помогнат на наследниците си да достигнат висоти.

Искате вашите деца да преуспеят и да бъдат богати? Последвайте съветите в следващите редове.

Четете повече
Родителите на 63% от милионерите изисквали от децата си редовно да четат литература, която да ги учи на нещо ценно. Всеки месец те трябвало да прочитат минимум по две книги по история, наука, саморазвитие или биографии на успели хора.

Не играйте на хазартни игри


Пробвайте се в различни сфери

82% от бъдещите милионери от дете са имали мечта, към която са се стремили. Най-успелите сред тях рано са разбрали какво им харесва да правят. Така през следващите години са преследвали призванието си. Огромната заслуга за това е била на родителите. Те постоянно са помагали да се експериментира и пробват различни неща.

Яжте здравословна храна
Децата ядат това, което родителите ядат. Ако искате да бъдат здрави, всичко е във вашите ръце.

Спортувайте
95% от милионерите четири дни в седмицата отделят по половин час за тренировки. В повечето случаи – повече от половин час. Ежедневните тренировки са полезни за мозъка – подобряват работата му.

Не губете време пред телевизора
63% от богатите хора, които Корли е изучавал, са прекарвали по-малко от час на ден в интернет с цел почивка и развлечения. 67% от респондентите - по-малко от час на ден пред телевизора. 9% се увличали по реалитита.

Търсете подкрепа от родителите
Повечето милионери имат родител, които са въвлечени в техния училищен живот, често общуват с учителите, помагат с уроците и домашните.

Учете ги да боравят с парите
73% от успелите хора, които Корни е наблюдавал, са харчили по-малко, отколкото са печелили, дълго преди да забогатеят.

Избирайте внимателно приятелите си
Почти 80% от милионерите са отделяли време за поддържане на отношения с хора, които са им близки като дух – оптимистични и жизнерадостни. Наличието на такива хора около вас е ключово за успеха в живота.

Трупане на работен опит
92% от милионерите признали, че успехът им се дължи на тежкия ежедневен труд, упорството и способността да не се предават.

Намерете наставник и следвайте съветите му
Много състоятелни хора дължат успеха си на наставник, приятел или друг познат, който са срещнати в даден момент от живота си.
Добави коментар