10 важни неща, на които можете да научите детето си до 10-годишна възраст

1655
10 важни неща, на които можете да научите детето си до 10-годишна възраст

Когато станете родител, поемате голяма отговорност за бъдещето на вашето бебе

Когато станете родител, поемате голяма отговорност за бъдещето на вашето бебе. Всеки иска децата им да бъдат мили, честни, симпатични и смели. Тези качества обаче няма да се появят от нищото. Доброто възпитание и личните примери са ключови за успеха.

Вижте 10 неща, на които трябва да научите детето си преди да навърши 10 години.

10. Трябва да уважаваш и момичетата, и момчетата. Те са равни.

Уважението към другите е важна характеристика, която детето ви трябва да придобие, включително уважение към други деца на същата възраст, независимо от пола.

9. Не се страхувай да направиш грешка.

Да се ​​учиш от нечии грешки е рядък талант. Също така е важно да се поучите от собствените си неуспехи. Детето ви не трябва да се страхува да загуби или да направи грешка.

 

8. Знанието е по-важно от оценките.

Понякога родителите стават доста взискателни за оценки, които не отговарят на техните очаквания. Въпреки това, добрата оценка не винаги показва добри знания. Трябва да научите детето си, че знанията са по-важни от оценките.

7. Родителите не са твои врагове. Можеш винаги да ги помолиш за помощ.

Да станеш приятел на детето си не е лесна работа, особено ако той или тя има свои приятели. Не бъдете твърде настоятелни. Покажете им, че могат да ви имат доверие и се опитайте да избягвате крясъците и дългите лекции.

 

6. Винаги бъди готов да отстояваш себе си.

Някои родители проявяват повече уважение към учителите или други хора, отколкото към детето си. Tова може да е причина за бъдеща несигурност и невъзможност на детето да отстоява позицията си. Обяснете му, че уважението е важно, но също така е необходима способността да защитавате нечия гледна точка.

5. Не прави нещо, което не харесваш, за да получиш нечие одобрение.

Децата смятат, че популярността сред приятелите е много важна и те правят всичко възможно, за да я получат. Използвайте личния си пример, за да покажете на детето си, че да бъде честен и почтен човек е по-ценно от това да получите одобрението на някого, но и да прекрачи своите убеждения.

 

4. Ако не разбираш, питай

Задаването на въпроси е абсолютно нормално. По-добре е да зададете въпрос, отколкото да се преструвате, че разбирате всичко. Детството е най-доброто време човек да се научи на това.

3. Кажи на учителя, ако не се чувстваш добре.

Детето не трябва да се страхува да говори по здравословни проблеми. Здравето е по-важно от оценките или гнева на учителя. Уверете се, че детето ви знае това със сигурност.

2. Уважавай околната среда.

Колко често се оплакваме от мръсни улици и потъпкани цветни лехи? Уважението към природата трябва да започне у дома. Започнете със себе си и след това култивирайте това качество у вашето дете.

1. Научи се да казваш Не.

Научете детето си да казва „не“ на възрастни, учители и дори на себе си. Искате да отгледате силна личност, а не човек, който трябва да се подчинява на която и да е команда. Способността да се каже „не“ ще бъде полезна и в живота му като възрастен.Добави коментар