10 неща, които вълнуват родителите, но не и децата

253
10 неща, които вълнуват родителите, но не и децата

Имайте ги предвид, когато пак се ядосате

Защо майките често се сърдят? Тъй като желанията им не съвпадат с действителността. Детето се развива по пътя на интересите, които го вълнуват, но какво мисли майка му за това? Тя иска детето да стигне бързо до поликлиниката, да не тича насам-натам по пътя, да пази тишина и т.н.

Днес ще ви посочим кои са 10 неща, за които се безпокоят само родителите. За децата те са безразлични.

1/ Хранене
Детето изобщо не разбира защо родителите се ядосват на размазаната на пода храна. Тя и там мирише приятно, и дори е вкусна.

2/ Залъгалка
В самото начало това е успокояващо средство,  а след това става истински проблем. И не става дума само за здравето на детето, колкото за психологическия натиск от страна на обществото. В допълнение към това стоматолози предупреждават, че залъгалките изкривяват зъбите.

3/ Истериите навън
Децата обичат да тестват нервите на своите родители.

4/ Гърнето
Кой е казал, че детето на една година трябва да каже „Чао“ на пелените? Този процес е индивидуален и е обусловен от желанието на самото дете.

5/ Не ходи, не седи, не пълзи
Разпространен „проблем“, който се отнася към сферата на митовете. Способността на детето да седи или ходи зависи от физическата му готовност.

6/ Не говори
Говорете с детето по-често, четете му, играйте с него и т.н. Децата се учат като повтарят поведението на възрастните.

7/ Отсъствие на самостоятелност – не се облича само, не си прибира играчките
Децата са способни да проявяват самостоятелност в случаи, когато това им се позволява. Каква самостоятелност, когато мама или тате е подире му?

8/ Недостатъчно знания
Ранно развитие в последно време се смята за доста популярно, а този, който не води децата си на кръжоци, изглежда недодялан и скучен. Преди да учите детето на ментална аритметика, позволете му да разбере защо като падне на земята го боли, защо ножът порязва и т.н.9/ Мръсни дрехи
Децата обичат да се цапат, да скачат в локви и т.н. Този процес им носи удоволствие. Най-добрият начин за излизане от ситуацията е като се оборудвате с гумени вещи и ботуши, пазите нервите си за по-важни неща и мило се усмихвате на минаващите покрай вас баби.

10/ Ще паднеш, ще се удариш
Този опит е безценен. Без него детето не може да взаимодейства с околното пространство. Не му пречете да го прави.
Добави коментар