10 модни детайла, които ви правят по-възрастна

368
10 модни детайла, които ви правят по-възрастна

Известната модна икона Коко Шанел казва: „Нищо не прави една жена да изглежда по-стара от прекалената лъскавост и многото аксесоари“

Известната модна икона Коко Шанел казва: „Нищо не прави една жена да изглежда по-стара от прекалената лъскавост и многото аксесоари“. Но истината е, че доста неосъзнати детайли могат да направят една жена да изглежда по-стара, добавяйки няколко или дори 10 години към външния й вид.

Ето какво трябва да избягвате, ако не искате да изглеждате по-възрастни.

1. Коса, която е твърде тъмна или руса коса, която е твърде жълта

Косата, която е твърде тъмна, може да създаде вид сянка около лицето и да подчертае промените, свързани с възрастта. Същото важи и за жълтеникавите цветове: те правят косата да изглежда изгоряла и неестетична. Ако искате да експериментирате с цвета, опитайте да използвате нюанси с 2 цветни тона, по-светли от естествения ви цвят, или изберете класическо русо.

2. Детайли, при които всичко изглежда твърде перфектно

Когато се опитваме да изглеждаме стилни и модерни, понякога прекаляваме и обръщаме твърде много внимание на детайлите, които по ирония на съдбата могат да доведат до напълно противоположния резултат. Образ, при който всичко изглежда прекалено перфектно, няма онова естествено усещане.

3. Обувки и аксесоари от лакирана кожа

Подобни светлоотразителни елементи ни връщат в миналото по отношение на блясъка. Най-модерният материал както за обувки, така и за чанти днес е велурът.

4. Перфектно стилизирана коса

Безупречните стилове с много спрей за коса са препратка към 80-те и 90-те години на миналия век. Днес жените използват по-прогресивни методи, когато става въпрос за косата. Например, има така наречените интелигентни подстрижки, когато се използват специални техники, за да изглежда косата по-обемна. Също така има сухи шампоани и спрейове за корени. И ако искате да имате къдрици, трябва да използвате възможно най-малко продукт за коса.

5. Евтини бижута

Обеци, пръстени, колиета, гривни и многоцветни аксесоари изглеждат добре на ученички и тийнейджъри, но не и на по-възрастните жени. По-добре е да изберете един голям аксесоар, изработен от метал.

6. Тъмночервен или тъмен лак за нокти

Свикнали сме да виждаме яркочервени нокти. Но за съжаление, това не е най-добрият избор: също като всички други нюанси на червеното, прави недостатъците на кожата ви по-очевидни. Същото важи и за по-тъмните цветове. По - добре изберете бяло или бежово като основен цвят.

7. Тениски с надписи

Дрехите са чудесен инструмент за самоизразяване, но когато става въпрос за тениски с надписи, трябва да бъдете внимателни. Думите може да изглеждат самоироничн, но и да ви накарат да изглеждате малко незрял.

 

8. Много консервативен стил

Да бъдеш консервативен е чудесно за сериозно бизнес събитие. Но в ежедневието не се страхувайте да носите суитчър или класически панталони с кецове . Не е необходимо да следвате стандартите на модата, освен ако не искате да изглеждате като всички останали.

9. Тесни жилетки с копчета

Тези видове жилетки не правят никой да изглежда добре: открояват дори и най-малките недостатъци на тялото. По-добре е да изберете класически жакет, който ще бъде актуален дълго време.

10. Прекаляване с класическите цветови комбинации

Стандартните цветови комбинации като черно и бяло, червено и черно и други днес не трябва да се считат за правила. В крайна сметка „класиката“ е само едната страна на модата. Имайки предвид съвременните тенденции, по-добре е да започнете да експериментирате със комбинации от зелено и люляк и да изберете други необичайни цветове .

 Добави коментар