10 храни, които ще ви държат вечно млади

572
10 храни, които ще ви държат вечно млади

Специален списък на продукта, които гонят старостта

10 супер храни удължават младостта. Кои са те - това разкрива турското издание на Milliyet, цитирано от вестник Стандарт, което състави специален списък на продукта, които гонят старостта:

ОрехиСъдържат полиненаситени мазнини и са изключително богати на омега-3 киселини, които регулират холестерола и намаляват риска от сърдечни заболявания. Тези ядки пазят мозъка от възпаления, стимулира когнитивните функции. Омега-3 киселините държат кожата млада.

СьомгаТя също съдържа високи нива на Омега-3 киселини, помага да се предотврати натрупването на холестерол в артериите, предпазва от нарушения на сърдечния ритъм и помага на ума ви да остане чист с напредването на възрастта. Освен това високото съдържание на протеини и противовъзпалителните свойства пазят кожата от различни признаци на стареене като петна, акне, бръчки, кафяви петна, пачи крак

БоровинкиТе имат мощна антиоксидантна активност поради високите си нива на проантоцианини и антоцианини. Антиоксидантите се борят със свободните радикали и помагат за възстановяване на свързаните с възрастта окислителни щети, причинени от свободните радикали, които често са причина за редица сериозни заболявания и преждевременно стареене, обяснява изданието. Антиоксидантите също ще помогнат за предотвратяване на свързано с възрастта увреждане на паметта и двигателните функции при възрастните хора и, освен това, заедно с високите нива на витамини А и С, ще запазят младостта на кожата.

СпанакИ той е много богат на антиоксиданти. Това може значително да намали свързаните с възрастта психически изменения, проблеми със зрението и дегенерация на костите, а високите нива на витамини А, С и Е и бета-каротин помагат да се предпази кожата от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето. Също така, спанакът, подобно на други зелени зеленчуци, може да предотврати сърдечно-съдови заболявания, да понижи високото кръвно налягане и нивата на холестерола и дори риска от развитие на рак на храносмилателната система.

Зелен чайТой има подобни свойства. Подобрява здравето на кожата и също така предотвратява риска от редица заболявания, като диабет тип 2 и сърдечни заболявания.

Броколи Чрез съединенията на сулфорафан и индол те помагат за защита на клетките от увреждане, причинено от оксидативен стрес. Броколите намаляват риска от рак. Освен това съдържат фолат, който помага да се поддържа оптимална мозъчна функция с напредване на възрастта, а витаминът му К1 увеличава костната плътност и намалява риска от фрактури.

ЗехтинТой е изключително полезен за здравето на кожата. Съдържанието на мононенаситени мастни киселини има положителен ефект върху здравето на сърцето и помага да се контролират нивата на кръвната захар. В същото време количеството консумиран зехтин е обратно пропорционално на свързания с възрастта спад на когнитивните функции и увреждане на паметта, деменция и болест на Алцхаймер.

Черен шоколадТой съдържа флаваноли, които стимулират отпускането на кръвоносните съдове, правейки ги млади и еластични, а също така намаляват кръвното налягане, риска от развитие на диабет тип 2, бъбречни заболявания и деменция. Тези вещества имат положителен и положителен ефект върху здравето на кожата.

ДоматиТе съдържат ликопен, който има противостареещи свойства и има благоприятен ефект върху кожата. Също така, яденето на домати намалява нивата на холестерола и помага за предотвратяване на сърдечни заболявания и различни видове рак. 

Червени чушкиТе съдържат витамин С, който е полезен за производството на колаген, както и редица мощни антиоксиданти.

Добави коментар