10 грешки, които новите родители правят и застрашават бебето си

80
10 грешки,  които новите родители правят и застрашават бебето си

Независимо от добрите намерения, истината е, че младите родители несъзнателно правят грешки, някои от които са доста опасни за техните деца

Независимо от добрите намерения, истината е, че младите родители несъзнателно правят грешки, някои от които са доста опасни за техните деца. Ето някои от тях.

Возят бебето в количката за пазаруване

Колкото и да искате да пазарувате докато гледате детето, внимавайте, защото опасността от нараняване е много голяма. В САЩ има регистрирани дори смъртни случаи.

Не слагат колан на столчето

Детето е в столче в колата, но има ли колан? Дори да слагате предпазна преграда, не забравяйте да закопчаете и колана.

Пренебрегват признаци на хранителна алергия

Понякога е трудно да се разграничи между обикновен разстроен корем и опасна хранителна алергия. Когато бебето покаже дискомфорт, който не отшумява или се появява отново при всяко хранене, потърсете специализирана помощ.

Давате му твърда храна много рано

Всеки нов родител няма търпение бебето да започне да опитва нови храни. Според най – новите теории, трябва да изчакате шест месеца, за да започнете да включвате и храна, която е по – различна от мляко или кърма.

Дават му мед или фъстъчено масло

Да, те са полезни, но за вас, не и за бебето ви. Изчакайте да направи поне 1,-2 г., за да му дадете да опита по малко от тези храни.

Не взимат мерки за защита у дома

Бебето расте буквално с часове, затова не се учудвайте, ако изненадващо видите малкото да лази и де отваря някой шкаф. В момента, в който усетите, че започва да става по – будно, вземете предпазни мерки – изолирайте контакти, сложете защитни ъгли на масата и заключвайте шкафове и чекмеджета.Добави коментар