Неочаквани ползи от консумацията на витамин С

223
Неочаквани ползи от консумацията на витамин С

Чаша портокалов сок за здраве и виталитет

Откакто бяхме деца, знаем, че приемът на витамин С е равносилно на това, да сме здрави. Очевидно е, че аскорбиновата киселина е от съществено значение за правилното функциониране на тялото. Но за какво точно помага и как?

Вижте големите предимства, които ще имате от приемът на този витамин.

Регулира нивата на захарта

Диабетиците знаят колко много ограничения имат , когато става дума за храна. Продукти, съдържащи много витамин С, обаче, със сигурност имат много предимства и за тях. Всъщност той регулира нивата на кръвната захар и намалява риска от усложнения, които могат да бъдат причинени от болестта.

 

Намалява бръчките

Проблемът с кожата е друга добра причина да започнете да консумирате повече чушки, портокали и кейл. Ако внимателно погледнете съставките на овлажнителите, маските за лице и всички други козметични продукти, които използвате, те определено съдържат витамин С.

Заздравява раните

Витамин С помага раните ви да се лекуват за нула време. Тъй като ускорява растежа на колаген, протеин, който присъства в съединителната тъкан на тялото ви, възстановяването ще бъде изненадващо бързо. Независимо дали става дума за незначително порязване, дълбока рана, изгаряне или счупени кости.

Освобождава от стрес

Не само тялото, но витамин С предпазва и мозъка и нервната система от вредните физически и психологически последици от стреса. Причината е проста, необходимо е по - високо ниво на аскорбинова киселина за синтеза на адреналина и хормоните, които имат жизненоважна роля в борбата със стреса.

Намалява холестерола

Добра новина за тези, които се борят с високия холестерол в кръвта. С витамин С, възможно е да намалите холестерола по естествен начин. Той помага за разширяването на кръвоносните съдове и предпазва сърцето.

По-добро кръвообращение

Ангина, болки в гърдите, високо кръвно налягане или сърдечна недостатъчност, могат да се причинят от неправилното разширяване на кръвоносните съдове. Консумирането на продукти, богати на витамин С, помага за кръвообращението и намалява риска от сърдечен удар.

Помага за отслабването

Научните доказателства показват, че всички плодове и сокове, съдържащи високи нива на витамин С, помагат за отслабване и поддържане на здравословно тегло. Дори захарта в плодовете се използва като гориво, вместо да се съхранява или превръща в мазнини. Ето защо диетолозите казват, че е добре да се приемат храни, богати на витамин С.

Предотвратява настинка

Настинката е нещо, с което всеки трябва да се бори. Витамин С осигурява защита от настинки и кашлица и дори вируси, защото повишава имунитета.Добави коментар