Зеленчуци за красота

169
Зеленчуци за красота

Заедно с плодовете ни правят по-привлекателни

Консумирането на пет порции плодове и зеленчуци на ден придава на кожата златист отблясък и прави хората по-привлекателни, установиха британски учени.

Жълто-червените пигменти, които придават цвета на плодове и зеленчуци, като моркови, домати и манго, могат също така да променят цвета на кожата, когато бъдат абсорбирани от мастните депа в нея, установили учените от университета "Сейнт Андрюс".

Те открили, че консумирането на само две допълнителни порции плодове и зеленчуци на ден е достатъчно за постигане на забележима промяна в цвета на кожата до шест седмици, посочва БГНЕС.

Допълнителни изследвания показали, че цветът на кожата на хората, които редовно приемали големи количества плодове и зеленчуци, се оценявал като по-привлекателен, отколкото цвета на кожата на хората, които консумирали малки количества.

Учените уточняват, че откритието не доказва никакви ползи за здравето от приемането на плодове и зеленчуци, но може да стимулира здравословното хранене, като се възползва от суетата на хората.Добави коментар