Зелена салата с портокали

261
Зелена салата с портокали

Подправена с дижонска горчица и поръсена със синьо сирене

Преди да сервирате салатата, препоръчваме да я подправите с комбинация от синьо сирене и зрънца нар. 

Необходими продукти:

2 портокала

1 брой салата по избор

2 супени лъжици винен оцет

1 супена лъжица дижонска горчица

1 чаша натрошени орехи

1 глава червен лук

180 гр. синьо сирене

Половин чаша зърна от нар

Сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1/ Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете орехите и ги запечете за 6-8 минути. Периодично разбърквайте. След това ги извадете от фурната и ги оставете да се охладят.

2/ Междувременно почистете портокалите, извадете месо, като дръжте купа по себе си, докато работите, за да съберете сока.

3/ Пригответе соса. В чаша разбийте с вилица соса, горчицата, солта и пипера. Добавете зехтина. След това сипете получения портокалов сок. Разбъркайте добре.

4/ Измийте листата на салатата, изсушете ги и ги накъсайте на едро. Сложете листата в подходяща купа, добавете нарязани колелца лук, резени портокал и орехи.

5/ Преди сервиране подправете със соса. Разбъркайте и посипете със синьо сирене и зърна нар.



Добави коментар