Здравословно хранене за детето

108
Здравословно хранене за детето

Няколко прости правила

Ето няколко простички съвета как да подобрите хранителните навици на вашите деца, още преди да са пораснали.

Детето се храни основно у дома и в училище. Когато се храни у дома, ние сме сигурни, че то не приема вредни храни, но така ли е, когато го изпратим на училище?

Как да се храни у дома?

На трапезата трябва да цари приятна емоционална атмосфера. Никога не се карайте на детето по време на хранене и не правете трагедия от това, че отказва да яде.

Използвайте влиянието на ролевите модели. Децата охотно се съгласяват да пробват ново ястие, ако видят, че техните родители или по-големи братя и сестри го ядат с удоволствие.Не забранявайте на малкия човек да яде тези храни, които му харесват. Забраната просто ще подгрее интереса му към тях, предупреждава woman.bg.

Не давайте на детето като награда висококалорични продукти - шоколади, пасти, торти, бонбони. За да го поощрите, обещайте му да го заведете на басейн или кино, например.

Как да се храни в училище?

Приготвяйте разнообразни обеди - нека на детето му е интересно какво ще се окаже днес в раничката му.Безопасност преди всичко. Никакви бързоразвалящи се продукти. Горещите слагайте само в специално предназначени за това контейнери или в термос.

Не забравяйте за течностите. Недостигът може да причини главоболие на детето, повишена умора и проблеми с концентрацията и вниманието. Децата постоянно се нуждаят от течности, като мляко, вода или сок.

Не забравяйте, че родителите са пример за подражание, включително и в хранителните навици. Ако искате вашето дете да се храни правилно, най-добрият начин да го научите е самите вие да се храните така.Добави коментар