Защо не бива да смесваме пъпеш с мед

1950
Защо не бива да смесваме пъпеш с мед

Случвало ли ви се е да изпитате стомашен дискомфорт след тази комбинация?

Често може да се срещне твърдението, че пъпеш в съчетание с мед представлява отрова. Хайде да разберем откъде идва тази информация и дали е достоверна.

С откриването на сезона на пъпеша зачестяват случаите на хранително натравяне. Това не се дължи на проблеми със самия плод. По-скоро идва от незнание как да се консумира.

Как правилно се яде пъпеш

В този плод има доста фибри. Това го прави тежък за храносмилането продукт. Лекарите смятат, че да се яде пъпеш и той да има полза за организма означава да се консумира отделно от друга храна. Освен това порцията трябва да е малка.

Не се препоръчва съчетаването на пъпеш с алкохол, хладка вода и особено с кисело мляко или кефир. В противен случай може да усетите тежест в корема и продължително рядко изхождане.

Пъпеш също така не се яде на гладно. Той е способен да провокира гадене и дори повръщане. Плодът е опасен за хора с язва.

Защо е противопоказно да се яде пъпеш с мед?

Някои хора могат през целия си живот да ядат пъпеш с мед, без това да е свързано с някакви неприятни последствия. За други рискът е голям. Важна роля тук играят индивидуалните особености на организма.

Хората, които са били оперирани, не бива да консумират пъпеш и мед заедно. Тъй като може да провокират непроходимост на червата. Затова не рискувайте излишно здравето си! Двата продукта са полезни поотделно, но не и в комбинация.

Необходимо е още да помните, че пъпешът и медът са богати на бързи въглехидрати. Те влияят негативно на обмяната на веществата. Поради това е нежелателно хората, които искат да отслабват, да злоупотребяват с тях.Добави коментар