Защо домашен сладолед?

187
Защо домашен сладолед?

Той съдържа, каквото му сложите

Всякакъв вид сладолед може да бъде част от здравословния начин на хранене, ако е консумиран в умерени количества. Леденото изкушение съдържа витамини, калций и протеини.

Ако бъде приготвен вкъщи обаче, ползите от консумацията му могат да се увеличат значително.

Млечните продукти са неизменна част от здравословното хранене, въпреки високото си съдържание на животински мазнини. Именно млякото и сметаната са основни съставки в производството на сладолед. За да се избегне приема на много калории, може да се използват по-ниско калорични млечни продукти при приготвянето на любимото лакомство.

Млечните продукти в сладоледа осигуряват важни витамини и минерали, включително калий, витамини А, D, B12 и рибофлавин. Чрез добавяне на яйчен крем в сладоледа се повишава съдържанието на протеин.

Половин чаша сладолед осигурява около 1/6 от дневната необходимост на организма от калций.

Нездравословната репутация на сладоледа произтича предимно от високото съдържание на захар в повечето видове. Чрез своя собствена рецепта за сладолед можем да контролираме типа и количеството на добавена захар.

Има много алтернативи на пудрата и фина захар - сурова захар, мед или добавянето на съставки като плодове. Чрез понижаване нивата на захарта се намалява съдържанието на калории и въглехидрати в сладоледа.

Готовите сладоледи съдържат много изкуствени добавки, ароматизатори и химически консерванти, които помагат за подобряване на вкуса. Домашният сладолед съдържа само това, което сложите в него. Ако направитте ягодов сладолед, той ще съдържа истинския плод, а не ягодов ароматизатор.

Пресните плодове не само ще направят десерта по-здравословен, но ще му придадат и превъзходен вкус. Може да добавите и различни ядки. Използвайте въображението си!

Предлагаме ви няколко изпитано вкусни рецептиДобави коментар