Защо да ядем качествен хляб?

139
Защо да ядем качествен хляб?

Пълнозърнестият хляб е особено полезен

Хлябът съдържа въглехидрати. Те са макрохранителни вещества, от които тялото се нуждае, за да поддържа регулирането на захарта в норма.

Около 45 на сто от препоръчителните дневни калории трябва да идват от добри въглехидрати. Консумацията на филия пълнозърнест хляб дневно - най-малко 11.6 г въглехидрати, е полезно за организма.

Хлябът има и фибри. В зависимост от пола и възрастта, тялото се нуждае от 22 до 34 грама фибри дневно и консумацията им може да помогне за подобряване на нивата на холестерола.Една филийка пълнозърнест хляб съдържа 1.9 грама фибри. Една филийка пълнозърнест хляб съдържа само около 50 калории. Когато избирате хлебни изделия, заложете на нискокалоричните и полезни варианти – многозърнести, ръжени и т.н..

На въпроса „Пълнее ли се от хляб?” може да отговорим с „да”, но само ако прекалявате с тестените произведения и избирате калоричните видове – с бяло брашно, пише woman.bg.

Придържайте се към пълнозърнестите хлябове и може да се наслаждавате на 2-4 филийки на ден, в зависимост от индивидуалните нужди от въглехидрати и калории.Добави коментар