Защо бебетата не могат да ядат мед?

122
Защо бебетата не могат да ядат мед?

След като е толкова полезен и богат на антиоксиданти, защо бебетата не могат да ядат мед?

След като е толкова полезен и богат на антиоксиданти, защо бебетата не могат да ядат мед? Този естествен подсладител обикновено е чудесен избор за мама и татко, но не и за малките. Всъщност за кърмачета под 1-годишна възраст е абсолютно забранен. Ето защо.

Проблемът с меда

Основната причина медът да е опасен за бебетата е определен вид бактерии, клостридий, които може да се съдържат в него. В случаите, когато е в меда, тe стават опасни за храносмилателната система на бебето, тъй като не е достатъчно силна, за да отблъсне бактериите. Това може да причини детски ботулизъм, със сериозни последствия. Типичните симптоми от този вид хранително отравяне включват летаргия, слаб плач, запек и понижен мускулен тонус, например.

Как реагира храносмилателната система на бебето

Основната причина, бебетата да не могат да се справят с бактериите клостридий, а възрастните могат, е зрелостта на храносмилателната система. През първата година от живота, храносмилателната система на бебето все още се развива. Затова, за да защитите малкото, важно е да избягвате да храните детето си с всякакъв вид мед. Но дори и след 12 месечна възраст бъдете внимателни, четете етикетите и тествайте с малки количества, за да се уверите, че бебето ви няма да прояви алергия.

Ако искате да му дадете нещо сладко, нека да бъде ябълка или сладък картоф.Добави коментар