За вредите от безалкохолните

85
За вредите от безалкохолните

По-добре пийте алкохол

Въведените през миналата година данъци върху безалкохолните напитки във Франция и Унгария, целящи борба с наднорменото тегло, предизвикаха донякъде справедливия гняв на производителите.

Всички знаем, че от безалкохолните напитки се пълнее. Но факт: съществуването на връзка между „содите“ и наднорменото тегло е нещо, за което има основания да се предполага, но и досега не e научно доказано.

И все пак, ако се колебаете между чаша вино или 50 гр твърд алкохол и някаква безалкохолна напитка, по-добре изберете алкохола, съветва Pampa Presse. Защото:- Пиенето на безалкохолни напитки води до отлагане на мазнините не толкова около талията ви, колкото около вътрешните ви органи (което няма как да видите) и най-вече около черния дроб. Това предизвиква повишаване на нивото на холестерол.

- По ирония напитките « light » повишават риска от диабет повече, отколкото обикновените, предупреждава profit.bg.

- Някои от безалкохолните напитки съдържат редица субстанции, които в дългосрочен план вредят на вашето здраве. Фосфорната киселина, която регулира нивото на pH в напитките, ви заплашва с проблеми с бъбреците и загуба на калций. Високото съдържане на захар вреди на зъбите ви и води до кариес. Лимонената киселина (цитрат) е невротоксична.- Безалкохолните са силно киселинни, затова пиенето им на гладно никак не е препоръчително - последствията са различни възпаления и заболявания на стомаха.

- Фруктозният сироп, с който някои марки замениха захарта в напитките си, за да ги направят по-малко калорични, се произвежда от генномодифицирана царевица. Без да се изпада в истерия по въпроса, все пак е добре да се знае, че това е сравнително нов метод на производство, който тепърва чака своята медицинска оценка.

- Производството на 1 л безалкохолна на напитка разхищава 5 л вода, а водата на планетата не е неизчерпаема.Добави коментар