За вкуса на шоколада

18
За вкуса на шоколада

Как да го запазим отличен най-дълго?

Всеки би се разочаровал, ако разопакова кутия с хубави шоколадови бонбони и ги види покрити с петна. Така че винаги е добре да знаем какви са тънкостите да опазим шоколада свеж за по-дълго.

Най-добре е шоколад и шоколадови изделия да се държат на хладно, тъмно и сухо място. В хладилника шоколадът се изсушава, нарушават се текстурата и ароматът му.

Освен това шоколадът абсорбира ароматите на останалите храни, предупреждава woman.bg.



Финият шоколад трябва да бъде изконсумиран след седмица, максимум – месец, тъй като това е времето, в което ароматът и текстурата се запазват в най-добрата си форма.

Ако обаче е съхраняван правилно, финият млечен шоколад може да издържи дори година, а горчивият шоколад – дори и повече.



Добави коментар