За сминдуха

78
За сминдуха

И либидото

Сминдухът е билка, която мнозина използват, за да придадат аромат на кърито. Но тя може да помогне също така за подобряване на сексуалния живот, показва ново изследване.

60 здрави мъже на възраст между 25 и 52 години приемали екстракт от билката два пъти на ден в продължение на шест седмици. Нивата на либидото им след това били измерени с помощта на точкова система, за да се оценят промени след три и шест седмици.

За шест седмици резултатите им се увеличили средно от 16.1 на 20.6 или с 28 на сто. Междувременно, резултатите на друга група мъже, които приемали плацебо, намалели.

Семената на сминдуха съдържат съставки, наречени сапонини, които стимулират производството на мъжки полови хормони, сред които и тестостерон, посочва БГНЕС. "Изследването показа, че има значително подобряване на сексуалната функция и представяне след лечението", отбелязват австралийските учени от Брисбейн, които провели експеримента.

Сминдухът расте предимно в Азия и се използва широко в индийската кухня. Още древните египтяни са използвали листата и семената му за лекуване на треска.Добави коментар