За климата и апетита

56
За климата и апетита

Повечето хора хапват повече в студеното, мрачно и дъждовно време

Със сигурност сте забелязали, че повечето хора хапват повече в студеното, мрачно и дъждовно време. А когато е горещо, наблягаме на студените напитки, плодове и свежи салати. Защо и как климатът влияе на човешкия апетит? foodpanda ще се опита да отговори на този въпрос:

Топлото време намалява нашия апетит, защото организмът има нужда от нещо, което да го охлади. Когато е студено, на организма ни са необходими много повече калории, за да може всички органи да функционират и температурата на тялото да се запази в норма. Тогава наблягаме на топли и мазни храни, за да се стоплим и задоволим по-често изразеното чувство на глад.

Вижте още: За какво алармира апетитът ни

Имайте предвид, че топлите храни се смилат по-бързо и не могат да ви задържат дълго време сити, което е още една причина през зимата да се храним по-често и да качваме килограми. Това, което ви съветваме, е да консумирате храни с различни температури. 30 минути след като сте хапнали топла храна, изпийте чаша хладка вода или опитайте сурови зеленчуци.

Когато климатът е влажен, ние наблягаме на консумацията на повече зеленчуци и вода. При сух и студен климат, тялото се нуждае от повече месо и белтъчини. Когато е горещо, приемайте плодове и сокове в големи дози, за да не се обезводните.Добави коментар