За да сте здрави: хапвайте три-четири чушки седмично

101
За да сте здрави: хапвайте три-четири чушки седмично

Сред зеленчуците, които е добре да не пропускате, специалистите поставят чушките

Ако искате да живеете по-дълго и да се радвате на добро здраве, консумирайте пет порции плодове и зеленчуци дневно и не забравяйте за редовните физически упражнения, съветват британски експерти. Сред зеленчуците, които е добре да не пропускате, специалистите поставят чушките, пише в. "Дейли експрес".

Според диетоложката Джулиет Келоу и нутриционистката и медицински консултант д-р Сара Бруър чушките са храна-чудо, която помага за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания. Специалистите са на мнение, че всеки трябва да се стреми да хапва между три или четири чушки седмично.

Препоръчваният зеленчук е богат на витамин С и каротеноиди - мощни антиоксиданти, допринасящи за прочистването на свободните радикали, които увреждат клетките и могат да отключат процеса, водещ до атеросклероза.

Според някои проучвания редовната консумация на чушки може да осигури защита и срещу белодробни заболявания и белодробен рак, посочва БТА.

Хапването на люти чушки също се свързва с по-добро здраве на сърцето, и освен това помага за отслабване. Специалистите препоръчват чушките да се консумират сурови, сушени или смлени. Ако хората предпочитат консервирани чушки, трябва да са сигурни в качеството им.

Добави коментар