За да сте здрави: хапвайте три-четири чушки седмично
101
Сред зеленчуците, които е добре да не пропускате, специалистите поставят чушките
Според диетоложката Джулиет Келоу и нутриционистката и медицински консултант д-р Сара Бруър чушките са храна-чудо, която помага за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания. Специалистите са на мнение, че всеки трябва да се стреми да хапва между три или четири чушки седмично.
Препоръчваният зеленчук е богат на витамин С и каротеноиди - мощни антиоксиданти, допринасящи за прочистването на свободните радикали, които увреждат клетките и могат да отключат процеса, водещ до атеросклероза.
Според някои проучвания редовната консумация на чушки може да осигури защита и срещу белодробни заболявания и белодробен рак, посочва БТА.
Хапването на люти чушки също се свързва с по-добро здраве на сърцето, и освен това помага за отслабване. Специалистите препоръчват чушките да се консумират сурови, сушени или смлени. Ако хората предпочитат консервирани чушки, трябва да са сигурни в качеството им.
Добави коментар