Яж варива за ниски кръвна захар и холестерол

48
Яж варива за ниски кръвна захар и холестерол

Редовната консумация на бобови растения може да намали риска от болести на сърцето и да помогне на хората с диабет

Редовната консумация на бобови растения може да намали риска от болести на сърцето и да помогне на хората с диабет.

Тези храни допринасят за понижаване на нивата на кръвна захар, влияещи неблагоприятно върху кръвоносните съдове, съобщава Фуд нюз, позававайки се на резултатите от канадско изследване.

Авторите му от университета на Гуелф отбелязват, че включването на бобови растения в менюто е чудесно средство за превенция на сърдечносъдови заболявания, но не и лек за тях.

Варивата също така спомагат за контролиране на теглото, тъй като протеините и фибрите в тях създават по-продължително усещане за ситост.

Според специалистите бобът, например, е здравословна алтернатива на макароните и картофите, посочва БГНЕС.

Добави коментар