Яйцата пазят от рак

125
Яйцата пазят от рак

Витамини А и В2 са важни за растежа, така че децата трябва да хапват яйца редовно

Не забравяйте да хапвате яйца всеки ден, не само по Великден, съветват специалистите. Това е един от най-евтините начини да поддържате добра здравословна форма. Жълтъкът на яйцето съдържа над 90% калций и желязо, а белтъкът е изключително богат на протеини.

Едно малко яйце е много по-добро от изкуствените таблетки с витамини, посочва вестник "24 часа". То съдържа:

B2 (рибофлавин), който помага на тялото да разгради храната в енергия


B12 (кобаламин), който е от жизненоважно значение за производството на червени кръвни клетки


А (ретинол) - чудесен за зрението


E (токоферол) се бори със свободните радикали, причиняващи тъканно и клетъчно увреждане, което пък може да доведе до рак



За децата

Витамини А и В2 също са важни за растежа, така че направете всичко възможно вашите деца да хапват яйца редовно.

Отслабване с яйца

Знаете ли, че яденето на яйца може да ви помогне да отслабнете? Изследване, проведено от център за борба със затлъстяването в САЩ, установява, че консумацията на яйца за закуска помага за ограничаване приема на калории през целия ден с повече от 400 калории!



Добави коментар