Ядките

99
Ядките

Наистина ли са опасни за децата?

Ново проучване допуска, че ядките, дори и предложени в много ранна възраст, не носят никакъв риск за здравите бебета. Същото се твърди и за кравето мляко и изобщо всички, ограничавани храни, свързвани с възможни алергични реакции преди 6-ия месец. Датските учени твърдят, че дори и тези храни да се избягват, това няма да попречи развиването на астма или различни екземи при деца, предразположени към алергии.

Изследването е проследило състоянието на 7 000 бебета със симптоми на астма или екзема до навършването им на 4-годишна възраст. До втората им година, въпреки че 31% от децата все още са имали известни затруднения с дишането, очевидно въпреки вероятността, повече от половината деца не са развили дихателната алергия.

След две години от екзема са страдали 38% от децата, а до 4-тата година процентът е паднал на 18. Оказало се, че много по-сериозна роля за развитието на алергия имат пушенето от страна на майките и наследствената предразположеност, в сравнение с ефекта на набедените ядки.

Това налага извода, че, ако детето е здраво и не са налице другите (и по-важни) фактори за развитие на алергии, няма проблем да се предложат ядки и на по-ранна възраст. Същото се отнася и за кравето мляко и яйцата. Разбира се, винаги е добре да следите за предупредителни реакции при хранителна алергия - обриви, затруднения в дишането, повръщане.Коментари

Коментар: 1

tova sigurno li e za iadkite za6toto te sa mnogo polezni i sikam da davam na malkia


  • 1

Добави коментар