Ядем лош хляб

125
Ядем лош хляб

Дори и в хляба по стандарт има четири Е-та

В хляба, който е произведен по стандарта "България", освен брашно, мая и вода, така както беше обявено първоначално от министъра на земеделието, има и емулгатори, аскорбинова и оцетна киселина и глутен - съставки, които едва ли са абсолютно безвредни. Освен това този хляб съдържа и четири Е-та.

Проверка в сайта на агенцията по безопасност на храните показа че всички тези съставки са позволени и разписани в стандарт "България", т.е няма нарушение. Въпреки това, въпросът какъв хляб ядем, остава.

Според собственика на фирма за хляб д-р Костанди Маркос, истински хляб на нашия пазар има, но той, за съжаление, е твърде малко. Хлябът на един народ е преди всичко традиция и култура, каза още експертът.За съжаление, посочи Маркос, в България ние прекъснахме тази традиция по един жесток начин. Сега, 20 години по-късно, според производителя, ние отново се сещаме за тази култура, от която сме се отказали, посочва ТВ7.

Този бранш без занаятчии не може, категоричен е Маркос. Според него една от най-големите грешки в българската политика спрямо хляба е прекъсването на занаятчийството сред хлебарите. Това е довело до навлизането на пазара на хора, които произвеждат хляб само заради бизнеса и печалбата.

Качествено зърно у нас има, но голяма част от него се изнася извън България. Разликата в цената на българското и гръцкото зърно е причина у нас да остава това с по-ниско качество.Коментари

Коментар: 1
DZAgPNiOSR

I1aEDK I am so grateful for your blog post.Much thanks again. Really Cool.

Този коментар е цензуриран!
Ако искаш да го прочетеш натисни ТУК.


  • 1

Добави коментар