Ябълковият сок е вреден

142
Ябълковият сок е вреден

Особено за децата

Ябълковият сок може да бъде вреден за здравето не заради следите от арсеник в него, а защото е много сладък, съобщи Асошиейтед прес. Заради съдържанието на захар и калоричността при малко естествени съставки ябълковият сок е опасен не само за килограмите, но и за зъбите.

С него децата привикват към сладки неща, а и той измества по-полезни напитки и храни. Много сокове са обогатени с витамини и затова не съдържат само калории. Това обаче не е достатъчно за диетолозите.

"Ако, сам по себе си, продуктът не е полезен, добавянето на витамини не може да го превърне в здравословна храна", каза диетоложката Карен Ансел.Американската Академия по педиатрия посочва, че плодовият сок няма хранителна стойност за децата под 6 месеца и няма предимства пред целите плодове за по-големите деца. Иначе тя допуска соковете да участват в здравословното хранене.

Соковете съдържат много въглехидрати, предимно захари. Те имат твърде малко протеини и минерали, а фибрите от целия плод не остават в тях, съобщи БНР.

Със сока се приемат бързо много калории, като човек не осъзнава колко голямо е количеството им. Ябълковият сок отстъпва по популярност само на портокаловия.Коментари

Коментар: 1
Ябълките - опастни

Това е абсолютна лъжа! Те съдържат много полезни естествени витамини, каротин, почистват зъбките по-най-безобидният начин и съдържащите захариди са по- полезните от бялата захар! Естествените захариди са необходими за организъма и при това се разграждат бързо без да затрудняват тяхното естественно разграждане и освояване...


  • 1

Добави коментар