Всички на масата

53
Всички на масата

Рискът от затлъстяване намалява, ако се храним заедно

Жените, които се хранят сами, без компанията на приятели или роднини, е по-вероятно да имат проблеми с наднорменото тегло, показва проучване на учени от университета в Илинойс.

Момичетата, особено подрастващите, намаляват вероятността да ядат нездравословни храни, ако ядат със своите родители, показва проучването. Когато са сами, е много по-вероятно да си приготвят нездравословна и високо калорична храна, което оказва негативно влияние не само на фигурата, но и на здравето като цяло.

Според изследователите подрастващите момичета, които ядат с родителите си, най-малко три пъти в седмицата, е с около 20% по-малко вероятно да консумират пържени храни, сладкиши, пасти или сладки газирани напитки, пише dariknews.bg. 24% по-вероятно е менюто да е съставено предимно от зеленчуци и плодове. Поради това рискът от затлъстяване и хранителни разстройства намалява с 12%.

Резултатите сочат още, че момичетата, които се хранят с родителите си за закуска, обяд и вечеря, рядко използват хапчета за отслабване и прочистване. В резултат на това, те по-малко вероятно е да имат метаболични нарушения и заболявания на сърдечно-съдовата система.

Според лекарите, това е особено важно, поради причината, че броят на случаите на детското затлъстяване в последните няколко години се е увеличил три пъти.Добави коментар