Внимавайте с подправките

79
Внимавайте с подправките

Те могат и да ни навредят

За всяко вкусно ястие, освен качествени продукти и много любов, са нужни и точните подправки. Кога обаче подправките могат да ни навредят?

Подправките на практика са билки с тази разлика, че имат силни ароматни свойства, поясни диетологът д-р Владимир Шишков.

Сминдух е много приятна подправка от групата на чубрицата. Подобрява храносмилането и има много широко приложени. Много подправки са апетитовъзбуждащи и трябва да внимаваме ако сме на диета, каза д-р Шишков.

Той показа и хималайската сол. Тя е розова заради железните соли, които придават този цвят. Счита се за по-полезна от солта, която ние ползваме, защото съдържа много повече химични елементи, твърди Владимир Шишков.

По думите му черен пипер, лют червен пипер и къри са сред подправките, които първи се изключват при диета. Консумацията на подправки може да предизвика проблеми със стомаха, особено ако приемаме медикаменти, които дразнят, като аспирин и някои сърдечно-съдови лекарства.



Добави коментар