Вкусни сандвичи

113
Вкусни сандвичи

За заети мами

Децата ни ги обожават. А и ние обичаме да си похапваме сандвичи, особено когато сме на диета. Вижте няколко вкусни рецепти.

Запечен сандвич с пуешко филе
Продукти:
4 филийки хляб, 15 грама масло, 8 тънки парчета от пуешко филе, 1 домат, 1 зелена чушка, 12 парчета тънко нарязан кашкавал, шарена сол
Начин на приготвяне: Филийките са намазват тънко с масло, поставят се по 2 пуешки филенца върху всяка. Върху филенцата се слагат по 2 тънки парченца от домат и 4 тънки парченца от зелената чушка, нарязана на кръгчета. Най-отгоре се слагат по три филийки от кашкавала. Така сандвичите се запичат във фурна или парти грил.



Сандвич с яйце и лук
Продукти:
1 санвич питка, 1 яйце, колбас, кашкавал, 1/2 глава лук, 1/2 пресен домат, 1/2 краставица, чубрица, чили сос
Начин на приготвяне: Взимате 1/2 глава лук и го нарязвате на ситно, но не много. След което го слагате да се запържи в тиган, без мазнина, до леко златист цвят. После счуквате яйцето в тигана, отново без мазнина, докато се изпържи. Взимате кашкавала, нарязвате го на средно дебели ленти и го поставяте върху яйцето. След това го обръщате, за да се запържи кашкавалът, отново без мазнина, докато не придобие златист цвят. Вземате сандвич питката и във него нареждате колбаса. След това слагате яйцето с запечения кашкавал и поръсвате със запечения лук. Пожелание може да се сложи в сандвич-грила, за да се запече леко. За финал нарязвате половината домат на кръгчета, както и краставицата на ленти, след което ги нареждате в питката. Поръсвате с домашна чубрица, а за по-пикантен вкус можете да добавите чили сос.



Домашни бургери
Продукти:
500 гр кайма смес, половин глава лук, 3 скилидки чесън, пипер смес, лимонов пипер, сос уорчестър, сусамени хлебчета, кашкавал, сирене, домат, краставица
Начин на приготвяне: Замесваме каймата с настъргания на ситно ренде лук, намачканите скилидки чесън, смлян пипер, малко сол и сос Уорчестър на вкус. След като объркаме добре, оставяме на студено място за около 3-4 часа, за да се смесят ароматите. От студената кайма оформяме големи, плоски кюфтета, които бързо слагаме в сух тиган. Важно е да са студени, за да не се разпадат или цепят, а в средата леко ги натискаме, за да не се свият при пърженето. След ваденето на кюфтенцата слагаме за секунди сиренето и кашкавала, за да се разтопят леко. Разрязваме питките и редим пожелание.



Пържени филийки с нишесте
Продукти:
стар хляб, 100 г нишесте с плодов вкус, 2 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, захар, олио за пържене, пудра захар, сладко или мед за гарниране
Начин на приготвяне: Хлябът се нарязва на филийки. В купа се разбъркват всичките продукти. Всяка филийка се потапя в сместа и се пържи до зачервяване. След като са готови, се гарнират по желание - с пудра захар, сладко или мед.



Добави коментар