Вкусни мини пици

195
Вкусни мини пици

Кой не обича пица?


Всички обичаме пица. Голямата обаче по-трудно се приготвя в домашни условия и изисква голяма тава и често специални настройки на фурната. Затова пък мини пиците са идеален нейн заместител - също толкова вкусни и два пъти по-атрактивни на вид.

Мини пица със сьомга
Продукти:
300 гр бяло брашно, 1/4 ч.л. суха мая, 3/4 ч.л. сол, 1/3 ч.л. захар, 2 ч.л. зехтин, 175 мл топла вода, 180 гр пушено филе от сьомга, 1 глава червен лук, 2 домата, 1 червена чушка, доматено пюре, риган, босилек
Начин на приготвяне: Пресейте брашното в голяма купа и добавете маята, захарта и солта. Добавете водата и зехтина и омесете до получаване на гладко и еластично тесто. Оставете го за малко да почине и го прехвърлете върху набрашнена повърхност. Разделете го на 4 топки, намажете ги с мазнина и ги оставете отново да починат за 10 минути. Всяка топка разточете на питка с диаметър около 16 см и дебелина около 1 см. Намажете ги с малко доматено пюре, отгоре сложете кръгчета лук, парче сьомга, кръгчета червена чушка и по 1 резен домат. Поръсете с малко сух босилек и риган. Мини пиците се пекат до апетитен загар в умерено загряна фурна.

Мини пица с кренвирши
Продукти:
готово тесто, 200 гр гъби, 200 гр кренвирши, 4 домата, 3 чушки, 200 гр кашкавал, чубрица
Начин на приготвяне: Тестото се разточва на тънка кора. С чаена чаша се изрязват кръгчета и се редят на разтояние в намазнена тава. Върху всяко кръгче се слага 1 кръгче от нарязаната на тънко гъба, 2 кръгчета от нарязания кремвирш, 1 кръгче от нарязаната чушка, 1 кръгче от нарязания на тънко домат и едно парченце от нарязания на тънко кашкавал. Поръсва се с малко чубрица и се пече в умерена фурна до зачервяване.



Мини пица по сицилиански
Продукти:
1 готово тесто за пица, 150 гр сирене рикота, 150 гр песто, 4 скилидки чесън, 2 с.л. каперси, 30 гр магданоз, 12 чери домата
Начин на приготвяне: Загрейте фурната предварително до 220 градуса. Разделете тестото на 6 парчета и разточете всяко до кора с формата на диск с дължина окло 10 сантиметра. Подредете ги в тава за печене. Поръсете равномерно пиците със сиренето. Смесете пестото, каперсите, счукания чесън и магданоза и ги разпределете върху тестените дискове. Най-отгоре наредете доматчетата, нарязани на четвъртинки и на оставяйте сока им да изтече. Запечете в загрятата фурна за около 12-15 минути или докато тестото стане златисто-кафяво по ръба на пиците.

Мини пица Калцоне
Продукти:
20 гр мая, 1 ч.ч. прясно мляко, 800 гр брашно, 1/2 ч.ч. олио, 1 с.л. сол, захар, кашкавал, шунка, риган, черен пипер
Начин на приготвяне: Заквасяваме маята, като я разбъркваме със захарта и малко топла вода. Смесваме 500 гр от брашното със солта, добавям вече набъбналата мая, прясното мляко и олиото. Омесваме, като постепенно добавяме и останалото брашно, а след това оставяме да почива 15 минути. Пасираме доматите и ги завираме на котлона със сол и черен пипер, за да приготвим доматено пюре. От тестото правим малки топки, разточваме ги, намазваме ги с доматеното пюре и редим кашкавал и шунка. Завиваме тестото и го поставяме в намазнена тава. Печем 20 минути на 200 градуса. Малко преди да извадим пиците, ги поръсваме с настърган кашкавал.



Добави коментар