Вкусни алтернативи на пастата

85
Вкусни алтернативи на пастата

Независимо дали сте чувствителни към глутен или се опитвате да махнете рафинирани въглехидрати, винаги търсим здравословни алтернативи на тестените

Независимо дали сте чувствителни към глутен или се опитвате да махнете рафинирани въглехидрати, винаги търсим здравословни алтернативи на тестените. Ето няколко идеи за заместител на пастата, които ще задоволят вашите вкуса ви.

Спагети от тиквички

Със специална белачка или нож за белене изрежете спагети от тиквички. Сложете отгоре любимия си сос и хапвайте без угризения.

Оризови нудъли

Приветствайте новата си любима алтернатива за паста: Тези японски нудъли са пълни с фибри и протеини, но имат около една трета по-малко въглехидрати от спагетите.

Киноа

Въпреки, че не е с формата на тестено изделие, тези зрънца са чудесна алтернатива на пастата, особено ако искате да увеличите протеините – в 1 чаша има 8 грама!

Кафява оризова паста

Чудесен източник на протеини и магнезий, кафявите оризови макаронени изделия са безглутенова алтернатива, така че хората с алергии към пшеница могат да си позволят да хапват.Добави коментар