Вкусна разядка: как да си направим баба гануш?

27
Вкусна разядка: как да си направим баба гануш?

Като предястие, за късна закуска или просто защото са вкусни, разядките са бързи и лесни за приготвяне, затова са любими и на много домакини

Като предястие, за късна закуска или просто защото са вкусни, разядките са бързи и лесни за приготвяне, затова са любими и на много домакини.

Ако искате да зарадвате близките си с нещо ново, вкусно и лесно за приготвяне, пригответе Баба гануш. Разядката е типична за Близкия изток разновидност на кьопоолуто. Каналът „Хапка“ във vbox7, цитиран от dariknews.bg, показва рецептата:

Необходимите продукти за разядката за 4 малки порции са:

1 бр. голям патладжан
1 с.л. тахан
1 скилидка чесън
Сок от ½ лимон
½ ч.л Сол
3 с.л. зехтин
1 с.л. черен сусам/ микс семена
3 стръка магданоз
пушен червен пипер



Начин на приготвяне:

Патладжана се слага върху лист алуминиево фолио, надупчва се с нож или вилица, посолява се и се залива с малко зехтин. Завива се плътно с фолиото и се слага да се пече за 40 мин на 200 градуса. Трябва добре да омекне.

След като се изпече, се изважда вътрешността и тя се прехвърля в кухненски робот или блендер. Може да използвате и обикновен пасатор. Смила се заедно с тахана, чесъна, лимона и солта. Трябва да се получи гъст крем.

Прехвърля се в купа за сервиране, добавя се черен сусам, пушен пипер, магданоз и малко зехтин. Поднесете с хляб или зеленчуци.

Добави коментар