Вкусна пилешка супа

728
Вкусна пилешка супа

Време е да влезе в менюто ви

Едновременно вкусна, засищаща и възбуждаща апетита - това е супата. За съжаление, обикновено е ястието, което най-често липсва от менюто ни в забързания делник. За да поправим това, ви предлагаме няколко рецепти за пилешка супа - непременно ги пробвайте!

Класическа пилешка супа
Продукти:
пиле, 1 глава лук, 1-2 моркова, 3-4 кубчета пилешки бульон, фиде, сол, черен пипер
Начин на приготвяне: В дълбока тенджера се слага пилето, подсолява се и се вари. Малко преди пълното му сваряване се поставят главата лук (обелена, цяла) и почистените моркови (цели). Варят се с пилето до омекването им. След като месото и зеленчуците са сварени, се изваждат от тенджерата и се нарязват (зеленчуците) на дребно, а пилето се обезкостява и накъсва на средно големи парченца. Бульонът от пилето се прецежда и в него се връщат вече нарязаните зеленчуци и месо. Оставя се пак да заври, като се добавят кубчетата пилешки бульон и черния пипер. Когато заври, се слага фидето. Супата е готова, когато фидето е увряло.

Крем супа с пиле и целина
Продукти:
300 гр целина, 200 гр праз, 2 скилидки чесън, 3 картофа, 1 л пилешки бульон, 80 мл готварска сметана, 1 с.л. краве масло, смлян черен пипер, дафинов лист, 200-300 гр сварено пилешко месо
Начин на приготвяне: Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в краве масло до златист цвят. Целината и картофите се почистват и се нарязват на кубчета. Прибавят се към лука и чесъна. Сместа се задушава 5-8 минути, като се разбърква. След това се залива с горещ бульон. Прибавя се дафиновият лист. Щом супата заври, огънят се намалява и зеленчуците се варят около 25 минути. 10 минути преди края се прибавя и свареното пилешко месо, нарязано на кубчета. Супата се прехвърля в блендер и се разбива на гладко пюре. Връща се обратно в тенджерата и се прибавя готварската сметана. Супата се загрява и се подправя със смлян черен пипер.

Пикантна супа с пиле и царевица
Продукти:
2 с л зехтин, 340 гр пилешки гърди, 1 глава червен лук, 1 с.л. брашно, 1.5 л пилешки бульон, 500 мл доматен сок, 420 гр консервирана царевица, 2 червени люти чушки, пресен кориандър
Начин на приготвяне: Пилешкото месо се запържва заедно с 1 с.л. зехтин. Месото се изважда и се нарязва на парчета. Останалият зехтин се добавя в същата тенджера. Запържва се лукът, който е нарязан на дребно. Когато омекне, се прибавя брашно. Готви се при непрекъснато бъркане 1-2 минути. Добавят се постепенно доматеният сок и бульонът. Супата се вари до сгъстяване и кипване. Прибавя се отцедената от водата консервирана царевица и пилешкото месо. Добавят се наситнени люти чушки. Супата се затопля, без да се кипва. При сервирането се поръсва със ситно нарязан кориандър.

Пилешка супа по шотландски
Продукти:
1 пиле, 200 мл пилешки бульон, 90 гр масло, 120 гр стар кромид, 30 гр ориз, 1/4 връзка магданоз, 1 ч.л. мащерка
Начин на приготвяне: Нарежете и леко намажете със сол и черен пипер пилето. След това го изпържете до зачервяване. Прибавете към него лука, нарязан на тънки филийки и пържете още 3 минути. Залейте с бульона и добавете мащерката и магданоза. След около половин час сипете и ориза. Варете до омекване на пилето. Извадете месото, нарежете го на малки кубчета и отново върнете в супата. Подправете отново със сол и черен пипер.

Пилешка супа със стъргани зеленчуци
Продукти:
500 гр пиле, 2 червени чушки, 1-2 моркова, 1 резен целина, 1 глава лук, 3 картофа, 1 супена лъжица препечено брашно, 60 гр масло, 50 гр сметана, лимонов сок, магданоз, сол
Начин на приготвяне: Пилето се почиства и се сварява в подсолена вода. Изважда се, обезкостява се и се нарязва на парченца. Всички зеленчуци се почистват, настъргват се на едро ренде и се слагат да се варят в пилешкия бульон. След като омекнат, се прибавят месото и брашното. Супата се вари, докато се посгъсти. Сваля се от огъня, застройва се със сметаната, подправя се с разтопеното масло и лимонов сок на вкус и се поръсва със ситно нарязан магданоз.



Коментари

Коментар: 1
ZKDUfHCWUGzeJLGavAj

wWoPH8 I truly appreciate this blog. Will read on...

Този коментар е цензуриран!
Ако искаш да го прочетеш натисни ТУК.


  • 1

Добави коментар