Вкусна италианска кухня

252
Вкусна италианска кухня

Няколко различни рецепти

Всички обичаме италианска кухня - пастата, пицата и лазанята. Но тя не е само това. Вижте няколко вкусни рецепти, които също са характерни за италианците.

Салата "Панцанела"
Продукти:
3 с.л. зехтин, 2 с.л. винен оцет, 1 ч.л. мед, 3 скилидки чесън, 3 домата, 1 глава червен лук, сол, черен пипер, 4 филии хляб, 2 краставици, босилек
Начин на приготвяне: В голяма купа се смесват ситно нарязаният чесън, зехтинът, медът и оцетът. Прибавят се едро нарязани домати и нарязаният на филийки лук. Посолява се и се подправя със смлян черен пипер. Разбърква се и се оставя за 15-30 минути. Филийките хляб се запичат във фурната и се начупват с ръце на парчета. Преди сервиране към доматите се прибавят нарязаните на кръгчета краставици, накъсаният босилек и хлябът. Внимателно се разбърква.

Супа "Минестроне"
Продукти:
30 гр краве масло, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 1 морков, 1 стрък целина, 400 гр консервирани домати, 300 гр консервиран бял боб, 4 ч. ч. вода, 1/2 ч.ч. макарони, сол, черен пипер, пармезан
Начин на приготвяне: В тенджера се разтопява маслото. Запържват се лукът и чесънът, докато лукът не омекне. Добавят се целината и морковът и се задушава още 2 минути. Изсипват се останалите продукти, освен пармезана. Супата се кипва и се покрива с капак. Вари на тих огън около 30 минути. При сервиране се поръсва с пармезан.



Пиле "Маринара"
Продукти:
1 кг пилешко месо, 3 яйца, 2 скилидки чесън, 1 глава лук, 1 ч. ч. доматено пюре, 30 гр пармезан, 200 гр кашкавал, 50 гр галета, черен пипер, сол, босилек, риган
Начин на приготвяне: Запържваме в загрята мазнина чесъна и лука. Добавяме доматеното пюре, размито с вода и подправките и го оставяме да се сгъсти. Пилешкото месо, нарязано на порции, овалваме в смес от пармезан и галета. Изпържваме го в мазнина до златисто. Месото се нарежда в тавичка и се залива с доматения сос. Поръсва се с настърган кашкавал и се запича за 10-15 мин. във фурната.

Хляб с домати
Продукти:
300 гр брашно, 100 мл доматен сок, 100 мл вода, 2 ч. л. захар, 2 ч. л. сол, 1 ч. л. суха мая, 1 с. л. зехтин, 1 с. л. риган, 1 с. л. чесън, 3 с.л. кашкавал
Начин на приготвяне: Маята се разтваря в топлата вода и се добавя захарта. Оставя се встрани за 10 минути. Добавя се сокът от доматите и се разбърква Брашното се пресява на етапи, добавя се чесъна и ригана и се замесва еластично тесто, като накрая се добавят маслото и солта. Тестото се оформя на топка и се поставя в намаслена купа. Покрива се и се оставя за 1 час. Втасалото тесто се разточва на правоъгълник. Отгоре се поставя кашкавалът, след което се навивана руло. Доматеният хляб се поставя в намаслена форма. Покрива се с намаслено фолио и се оставя за още 30 минути. Пече се в предварително загрята фурна на 210 градуса за 30 минути.



Сорбето от шоколад и диня
Продукти:
500 гр диня, 200 гр захар, 450 мл вода, сок от 2 лимона, щипка сол, 100 гр шоколад
Начин на приготвяне: Приготвя се сироп от захар и вода. След кипване се оставя да ври 10 минути. Сваля се от огъня и се оставя да се охлади. Динята, почистена от кората и семки, се пюрира заедно с лимоновия сок, солта и захарния сироп. Получено пюре се излива в ниска купа, подходяща за замразяване. Поставя се във фризер за 2 часа. Изважда се и се разбива с вилица, добавя се начупеният на парченца шоколад. Отново се замразява за 2 часа. При сервиране се украсява с парченца шоколад и диня.



Добави коментар