Вкусен омлет

429
Вкусен омлет

Най-бързата вечеря

Яйца, разбити с подсолено мляко и изпържени в тиган - на това французите казват омлет натюр. Ястието, което произхожда точно от Франция, е една от най-бързите аламинути, подходящи за заети и уморени майки. Вижте как да си приготвите вкусен омлет.

Омлет с кайма
Продукти:
1 яйце, 50-70 гр кайма, брашно, сол, черен пипер
Начин на приготвяне: Яйцето се разбива със сол и пипер на вкус. Каймата също се овкусява по желание. Овалва се в брашното, сплесква се възможно най-тънко и се слага в яйцето. Оставя се за 5 минути и се пържи, като внимателно се изсипват яйцето, заедно с каймата. Изпържва се от двете страни, завива се на руло и се поднася топло със салата.

Омлет на фурна
Продукти:
2 яйца, 50 гр шунка, 50 гр кашкавал, олио, 1 ч.л. брашно, 1 ч.л. галета, черен пипер
Начин на приготвяне: Яйцата леко се разбиват и смесват с нарязаните кашкавал, шунка, брашно и галета. Сместа се изсипва в добре намаслена тавичка, поръсва се с черен пипер и се изпича до леко покафеняване.



Мексикански омлет
Продукти:
За омлета: 3 яйца, щипка сол, 2 с.л. вода; За плънката: 100 гр шунка, 100 гр кашкавал, 1 домат, 1 печена чушка, царевица от консерва, босилек, черен пипер
Начин на приготвяне: Нарязваме всички продукти за плънката и ги оставяме настрана. Сипваме сместа за омлета в тиган и когато яйцата започнат да се стягат, редим плънката на едната половина, захлупваме с другата и сервираме.

Пица омлет
Продукти:
3 яйца, 150 гр сирене, 150 гр пушено пилешко месо, 2 домата, подправки на вкус
Начин на приготвяне: От разбитите яйца се изпича омлет в тефлонов тиган. Той се поставя в тавичка, отгоре се нареждат нарязаните домати, след това настърганото сирене и нарязаното на парчета пилешко месо. Поръсва се с чубрица и подправки, според вкуса. Запича се 10 минути в предварително загрята фурна.

Зеленчуков омлет
Продукти:
500 гр сварени картофи, 2 глави лук, 2 червени чушки, 20 маслини, 3 с.л. олио, 8 яйца, сол, черен пипер
Начин на приготвяне: Запържваме картофите и лука, подправяме със сол и черен пипер и задушаваме около 10 минути. Прибавяме чушките и маслините и задушаваме още 5 минути. Разбиваме яйцата и ги изсипваме върху зеленчуците. Пържим, докато се образува дебел омлет. С помощта на чиния или малка тавичка обръщаме и пържим и от другата страна.



Коментари

Коментар: 2

Няма лош омлет стига да е направен с мерак, а и да не е мазен. Аз лично обожавам олетите.

Коментар: 1

има някои много добри идеи, ще ги пробвам. ние вкъщи сме фенове на омлетите.


  • 1

Добави коментар