Великденски шоколадови яйца

847
Великденски шоколадови яйца

Как да ги направим?

Ако сте разтревожени от комерсиализирането на Великден, но същевременно имате нужда от извинение, за да ядете шоколад на корем, проект в Париж може да е точно за вас.

"Ателието на усещанията" обучава учениците си как да направят собствени великденски яйца и шоколадови изделия точно със съставките, които харесват, предаде БГНЕС.

Процесът на създаване на шоколадови яйца е доста сложен и шоколадът трябва да се наблюдава непрекъснато, за да не загори. "Ако загори само на едно място, това е краят, целият шоколад ще има вкус на загоряло и няма да става за нищо, трябва направо да го изхвърлите на боклука", обяснява специалистка в приготвянето на шоколадовите яйца.

Тайната на приготвянето на идеалния шоколад е в загряването му до 50 градуса, а след това той трябва да бъде оставен да изстине до 30 градуса. Веднъж стопеният шоколад може да се използва за приготвянето на най-разнообразни видове сладки.

Много е важно също така формичките, в които ще поставите шоколада, да са много добре изсушени, тъй като водата разваля качеството на сладкото изкушение. /Коментари

Коментар: 3
Коментар: 2
Коментар: 1

  • 1

Добави коментар