В сезона на тиквата готвим... тиквен чийзкейк

488
В сезона на тиквата готвим... тиквен чийзкейк

Да си оближеш пръстите и е толкова лесно!

Ако досега сте се наслаждавали на класическата рецепта на чийзкейка, добре дошли в света на рецептите с тиква. Именно тя ще присъства в днешното ни кулинарно приключение.

 Можете да поемете приготвянето на чийзейка в свои ръце или пък да привикате малките помощници у дома.

Необходими продукти:

 

За масленото тесто:

 

2 чаши начупени крекери

2 супени лъжици захр

1 пакетче несолено масло

 

За плънката:

50 гр. желатин

250 гр. крема сирене

400 гр. тиквено пюре

1 чаша сметана

¾ чаши захар

1 чаена лъжица ванилия

 

Начин на приготовление:

 

1. Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете в малък съд разтопеното масло, захарта и крекерите.

2. Равномерно разпределете получената смес в предварително намазана с масло форма за печене на чийзкейк. Печете около 8-10 минути, докато се втвърди. След това оставете съда на място, за да се охлади тестото.

3. Разтворете желатина в ¼ чаша гореща вода. Разбъркайте добре и оставете настрана за 5 минути.

4. С миксер разбъркайте крема сиренето до получаване на еднородна маса. Сложете в него тиквата, сметаната, захарта и ванилията. Продължете да бъркате с миксер или използвайте блендер. Накрая добавете и желатина, като разбъркайте внимателно.

5. Налейте сместа върху изпеченото тесто. След това покрийте съда отгоре с фолио. Сложете десерта в хладилника и го оставете да стегне за поне 2 часа.

 

Приятен апетит и прекрасна есен!



Добави коментар