Туршия и орехи срещу вируси

176
Туршия и орехи срещу вируси

Изхвърлете консервираните храни и наблегнете на сезонните плодове

Туршията, лимоните и орехите са сред задължителните храни за този период от годината. Те засилват имунитета и предпазват от болести. Здравните специалисти съветват още редовно да проветряваме помещенията и да не се лишаваме от разходките на открито.

За да не загубите войната с вирусите, подготовката за нея трябва да започне още сега. На първо място е закаляването на организма. Дали заради студа или от страх, че детето ще настине, но през зимния сезон прозорецът остава затворен със седмици. А всъщност, по няколко минути въздух на ден ще ни спестят шепа с лекарства.

След като се закалите, идва следващата битка - тази с хладилника. Спешно изхвърлете всякакви консервирани храни и се заредете със сезонните плодове и зеленчуци. Освен задължителните плодове, като ябълки и портокали, по това време на годината трябва да похапваме бадеми и орехи. Ядките съдържат селен, който е важен антиоксидант.

Туршиите пък съдържат необходимите витамини и минерали, които са водоразтворими и преминават в сока. Ако не сте затворили буркани, може да импровизирате със сурови моркови и чесън, съветва ТВ7.

Важен съюзник в битката с вирусите са положителните емоции. Здравият сън и сексът с любим човек ще преборят дори и най-устойчивите болежки.Добави коментар