Три причини да вечеряте рано

5294
Три причини да вечеряте рано

Със залязването на слънцето биологичните механизми на организма забавят своята работа и подготвят тялото за сън

Със залязването на слънцето биологичните механизми на организма забавят своята работа и подготвят тялото за сън, посочва Дарик радио. Оттук и правилото, че употребата на храна след залез слънце нарушава подготовката на организма за почивка и така нанася вреда на здравето. Ето 3 причини да вечеряме рано:

1. По-добро здраве

Хората, които се хранят късно вечер, са склонни да ядат повече, смятат учените. Изследвания показват, че среднощното похапване може да доведе до повишение на триглицеридите - тип мазнини, които се съдържат в кръвта. Тялото превръща всички калории, които не използвате в триглицериди, които увеличават риска от инфаркт.2. По-добър сън

Обилното хранене късно вечер може да доведе до нарушения в съня. Същото се отнася и за алкохола. Едно питие може да ви помогне да се отпуснете преди лягане и да заспите лесно, но две алкохолни напитки водят до лош и неспокоен сън.

3. По-тънка талия

Според учените времето между храненията позволява на организма да преработи храната по-ефективно. Те са направили експеримент с мишки и са установили, че тези, които имат ранна вечеря и след това в продължение на 16 часа не се хранят, са по-слаби спрямо тези, които изяждат същото количество, но късно вечер.

Добави коментар